Gezien en gezien worden, dat telt voor iedereen

2 december 2021
Jim_medicijnen_rijden_Oudstanding

Chauffeursdiensten

Jim de Bruijn (63) rijdt al zo’n 12,5 jaar medicijnen rond. Eerst voor de apotheken van Benu en de laatste jaren voor de plaatselijke apotheek Bierhaalder in de omgeving Baarn. Elke woensdag, donderdag en vrijdag. Dat doet hij via Oudstanding. “Op maandag en dinsdag doet mijn collega Martien Kuijer dat overigens.”

Voordat Jim dit werk ging doen, werkte hij als chaufeur bij de PTT. “Mooi werk, maar door een vervelend ongeluk met de laadklep werd ik afgekeurd. Dat was een hele lastige periode. Thuis zitten is namelijk niets voor mij. Ik wil meedoen. Gelukkig lukte het om binnen de PTT een andere baan te krijgen. Ik werd verantwoordelijk voor het opzetten van postbussen in gebouwen. Je kent ze wel rijen met brievenbussen op een bedrijventerrein of kantorencomplex.”

Nu brengt Jim samen met zijn collega Martien medicijnen rond in een van de mooiste gebieden in Nederland, Baarn, Soest, Lage Vuursche. Natuurlijk is het soms druk maar Jim probeert altijd even een praatje te maken met de klanten. “Fijne dag, lekker weekend gehad, hoe is het? Nee, ik kwak niet zomaar de medicijnen op de deurmat. Mijn klanten zitten op een bepaalde manier op mij te wachten, willen ook echt even een praatje maken. Het gaat om persoonlijke aandacht, weten wat er in je gebied speelt.”

“Ik weet na mijn ongeluk zelf hoe belangrijk het is om lekker mee te kunnen blijven doen in de maatschappij. Je hebt elkaar nodig. Je collega’s. Martien, maar ook mijn leidinggevende Harvey Jong A Liem. We luisteren naar elkaar, helpen elkaar. Gezien en gezien worden. Dat is wat telt voor iedereen.”