Albeda College vertrouwt op de examensurveillanten van Oudstanding

17 januari 2024
Albeda College vertrouwt op de examensurveillanten van Oudstanding

Voor een goed en vlot verloop van de centrale examens vertrouwt Albeda College al acht jaar op de surveillanten van Oudstanding. Dankzij de ervaren flexkrachten kunnen MBO-studenten in alle rust en orde hun examens maken. Kwaliteitszorgmedewerker Yvonne Wensveen: “De meeste surveillanten van Oudstanding zijn gepensioneerd. Ze stralen rust en vertrouwen uit. Dat is een hele goede combinatie met onze jonge studenten.”

Albeda College is een MBO school met 24 locaties verspreid over 11 plaatsen. Voor de centrale examens werkt de school al jaren samen met Oudstanding. Yvonne: “De surveillanten van Oudstanding zijn een soort gastvrouwen- en heren tijdens de examens. Samen met de afnameleider – die de regie heeft – zorgen ze dat alles goed verloopt. Ze verwelkomen de studenten, helpen met de kluisjes, richten de ruimte netjes in en letten op dat er geen onrechtmatigheden plaatsvinden.”

Ervaring en overwicht
Waarom kiest Albeda College voor de flexkrachten van Oudstanding? “Het zijn oudere krachten met veel ervaring”, vertelt Yvonne. “Ze zijn vriendelijk en betrouwbaar, maar hebben ook een bepaald natuurlijk overwicht. Dat is een goede combinatie met de jongere studenten die tijdens een examen wat nerveus of druk kunnen zijn.” Met veel surveillanten van Oudstanding werkt Albeda College al jaren samen. “Je bouwt echt een vertrouwensband op”, vertelt Yvonne. “Bovendien zijn het mensen die niet moeten, maar willen werken. Dat merk je aan hun enthousiasme en inzet.”

Lastminute aanvragen
Ook over de samenwerking met Oudstanding is Yvonne zeer te spreken. “Flexibiliteit is voor ons heel belangrijk. Het kan behoorlijk hectisch zijn in het onderwijs. Vaak hebben we op korte termijn nog surveillanten nodig. Oudstanding denkt dan altijd met ons mee. Ze hebben een grote pool van betrouwbare surveillanten waar ze uit kunnen putten. 9 van de 10 keer kunnen ze ons helpen met een lastminute aanvraag. En omdat ze een kleinere organisatie zijn, heb je direct en snel contact. Dat werkt heel prettig.”

Ook doorwerken na je pensioen? Ga naar onze vacatures!