Oudstanding met de 'D' van Drive: de arbeidsintermediair voor de ervaren generatie

9 maart 2023
Team Oudstanding

Oudstanding is de arbeidsintermediair voor de ervaren generatie. Deze ervaren krachten zijn loyaal, betrouwbaar en tot op het bot gemotiveerd. Vandaar de ‘D’ van Drive. En niet alleen de flexkrachten zijn gedreven, ook het Oudstanding team zet alle zeilen bij om voor werknemers en werkgevers het verschil te maken. Maak kennis met Wijbricht Bolink, René Hoffman, Klarike van ’t Wel en Robbie Hasselt.

Oudstanding is opgericht in 1998 en sinds 2017 onderdeel van Consolid. Dit jaar is het team flink gegroeid. Zo brengt de nieuwe manager Wijbricht Bolink een flinke portie ervaring met zich mee: “Ik werk sinds 1999 in uitzendbranche en wilde graag nog eens met de oudere doelgroep werken. Ik greep deze kans dan ook met beide handen aan. Voor de ervaren generatie is werken geen moeten, maar mogen. 90 procent van onze flexkrachten is gepensioneerd. Dan draait werken om zingeving en er toe doen. Deze doelgroep is dus intrinsiek gemotiveerd om te werken. Als werkgever kun je rekenen op betrouwbare en loyale werknemers die bakken aan ervaring meebrengen.”

Meerwaarde in krappe arbeidsmarkt

Dat is zeker in de huidige krappe arbeidsmarkt een enorme meerwaarde. “In tegenstelling tot de rest van de arbeidsmarkt zijn wij op zoek naar vacatures, niet naar mensen”, vertelt Wijbricht. “Er zijn ontzettend veel ervaren krachten die graag willen werken en heel veel te bieden hebben. Daar kun je als werkgever je voordeel mee doen. Wij gaan met bedrijven in gesprek om anders te kijken naar vacatures. Voor een fulltime functie is één jongere werknemer vaak heel lastig te vinden. Terwijl twee flexkrachten van de ervaren generatie van grote toegevoegde waarde kunnen zijn.”

Onderwijs, zorg en hospitality

Oudstanding richt zich op de sectoren onderwijs, zorg en hospitality. Accountmanager René Hoffman voert veel gesprekken met werkgevers: “Ik werk sinds 2008 voor Consolid en sinds begin dit jaar bij Oudstanding. Een fantastisch label. Het geeft veel energie om met de oudere doelgroep te werken. Ze hebben ervaring, zijn enthousiast en hebben een bepaald overwicht. Dat zien werkgevers ook. Zo is Oudstanding al jaren de leverancier van surveillanten bij tentamens. Daarnaast werken veel van onze flexkrachten als medicijnbezorger voor apotheken. Verder zie ik veel kansen voor fulltime en parttime banen in de hospitality. Bijvoorbeeld als host op een vakantiepark of receptionist in een hotel.”

De gouden driehoek

Klarike van ’t Wel is verantwoordelijk voor het maken van de match tussen de flexkrachten en werkgevers. De bevlogen senior intercedente werkt al 16 jaar voor Oudstanding en houdt van haar vak. “Ik geloof in de kracht van onze flexkrachten en ga daar heel zorgvuldig mee om”, vertelt Klarike. “Ik word het gelukkigst van de gouden driehoek. Waarin flexkracht en werkgever elkaar versterken dankzij de ervaring en het netwerk van Oudstanding. Daar vloeien de mooiste, duurzame samenwerkingen uit voort. Ik zie ons echt als een kennispartner. We doen meer dan vacatures invullen, maar gaan op zoek naar duurzame oplossingen.”

Verbinder

Intercedent Robbie Hasselt maakt het team compleet. Hij werkt sinds 2021 voor Consolid en start deze maand bij Oudstanding. “Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan. Oudstanding is een label met enorme potentie. Aan de ene kant heb je de ervaren generatie die staat te springen om te werken. Aan de andere kant de werkgevers die kampen met krapte op de arbeidsmarkt. Ik zie enorme kansen voor Oudstanding als verbinder tussen de ervaren generatie en werkgevers.”