Dennis werkt door na zijn pensioen via Oudstanding

17 maart 2023
Dennis (67) werkt door na zijn pensioen: “Stilzitten is niks voor mij”

Als Dennis op zijn 65e met pensioen gaat, laat hij er geen gras over groeien. Binnen een maand heeft hij via Oudstanding (onderdeel van Consolid) een nieuwe baan als gastheer bij Museum Escher in Het Paleis. Dennis: “Stilzitten is niks voor mij. Ik wil graag blijven meedoen in de maatschappij.”

Dennis werkte maar liefst 41 jaar voor KPN: “Ik ben begonnen als Primafoon manager, daarna groeide ik door naar de zakelijke markt. Uiteindelijk had ik als senior accountmanager in de Healthcare zo’n 20 grote zorginstellingen onder mijn hoede. Toen ik twee jaar geleden met pensioen ging, nam ik met weemoed afscheid. Ik leverde mijn leaseauto in en dacht: wat ga ik nu doen? Ik hou van sporten, wandel elke woensdag met vrienden en ga vaak weekendjes weg met mijn vrouw. Maar dat is voor mij niet genoeg voor een zinnige invulling van de week.”
 

Vacature als gastheer via Oudstanding

Dennis besluit er meteen werk van te maken en gaat op zoek naar een baan voor een paar dagen per week. “Ik kwam een vacature van Oudstanding tegen voor gastheer in het Museum Escher in Het Paleis op het Lange Voorhout in Den Haag. Als geboren en getogen Hagenaar ging mijn hart direct sneller kloppen van de vacature. Na een gesprek bij Oudstanding was het snel beslist. Een maand na mijn pensioen stond ik als gastheer in het museum.”
 

Dagen vliegen voorbij

Als gastheer verwelkomt Dennis bezoekers, wijst hij de weg in de zalen of helpt hij mensen bij het maken van hun eigen optische illusie. Het leukste aan zijn werk? “De contacten met het publiek en de collega’s. Een dag is heel afwisselend en vliegt voorbij. Het ene moment sta je bij de ingang en daarna wijs je op de eerste verdieping mensen de weg naar een bepaald kunstwerk. En dat allemaal in de prachtige entourage van het paleis in het centrum van Den Haag.”
 

Stoppen? Geen denken aan!

Dennis werkt zo’n twee tot drie dagen per week als gastheer. “Je kunt via Oudstanding zelf aangeven hoeveel en op welke dagen je wilt werken. Twee tot drie dagen is voor mij ideaal. Dan blijft er genoeg tijd over om te sporten en leuke dingen te doen met mijn vrouw.” Aan stoppen denkt hij nog lang niet. “Zolang ik gezond ben van lijf en leden, blijf ik dit doen.”

Ook doorwerken na je pensioen? Ga naar onze vacatures!