Het werk geeft energie

2 augustus 2023
Jan_Oudstanding

Jan Vendrig (64) heeft jarenlang een succesvol cateringbedrijf. Als hij op z’n 60e met pensioen gaat, komen de muren als snel op hem af. Nu werkt hij via Oudstanding twee dagen per week als bode bij de gemeente Hilversum. Zijn leven is weer in balans: “Ik haal veel energie uit het werk.”

Jan begint in 1986 zijn eigen cateringbedrijf. Na een tijdje komt daar ook een lunchroom bij. Jarenlang werkt hij 80 uur per week. “Ik zei altijd dat ik op mijn 60e wilde stoppen met werken. En toen was het ineens zover. Ik verkocht mijn bedrijf en ging van de ene op de andere dag van 80 naar 0 uur per week werken. Het grote genieten kon beginnen. Maar al snel kwamen de muren op me af. Ik ben geen persoon om thuis te zitten. Ik moet wat om handen hebben.”

Voor het eerst gesolliciteerd
Dan ziet hij een advertentie van Oudstanding op Facebook. “Ze zochten mensen om de bezorgwagens van Albert Heijn af te tanken bij het tankstation. Dat leek me wel wat! Ik solliciteerde voor het eerst in mijn leven en had daarna een leuk gesprek met Klarike van Oudstanding. Ze zei direct: jou ga ik aannemen!”

In zijn nopjes
Jan is in zijn nopjes met het werk. “Ik vond het heerlijk om eruit te zijn. Geen stress, maar wel lekker bezig zijn. Ik was onder de mensen en had leuke gesprekken met de jonge bezorgers.” Na 2,5 jaar stopt het werk voor Albert Heijn. “Ik vond het heel jammer”, vertelt Jan. “Maar Klarike kwam al snel met een nieuw voorstel. Op het gemeentehuis van Hilversum zochten ze een bode.”

Op het lijf geschreven
Jan werkt nu een maand op het gemeentehuis. “Als bode ben ik verantwoordelijk voor de facilitaire ondersteuning. Denk aan het klaarmaken van de raadzaal en de vergaderruimtes. Het is echt een dienstverlenende functie. Ik zorg dat er koffie en water klaarstaat en dat alles er netjes uitziet. Mijn ervaring in de catering komt dus weer van pas. Het werk is echt op mijn lijf geschreven. Ik haal er veel energie uit.”

Perfect in balans
Het leven van Jan is nu weer in balans. “Via Oudstanding werk ik twee dagen per week op het gemeentehuis en af en toe een middag als tentamensurveillant in Utrecht. Daarnaast pas ik graag op mijn kleinkinderen en gaan we geregeld naar ons huis in Spanje. Voor mij is dit de perfecte balans. Als ik heb gewerkt, kan ik thuis meer genieten. Vanmiddag ga ik weer naar het gemeentehuis. Ik verheug me er nu al op.”

Ook doorwerken na je pensioen? Ga naar onze vacatures!